Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

salsa

avocado pół
pomidor 1
olej kokosowy 2 łyżki
mleko pół szklanki
wiórki kokosowe 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżeczki

łosoś

łosoś wędzony 125 gram
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów

Kroki postępowania

1
Kroimy avocado na pół. Obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki i nacieramy olejem kokosowym. Zostawiamy je w miseczce na około godzinę. Po upływie tego czasu w garnuszku zagrzewamy mleko z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Gdy olej się rozpuści, dodajemy avocado i pozostawiamy na 40 minut (ważne aby avocado było na prawdę dojrzałe).
Krok 1 - Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów foto
2
Małego pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kosteczkę i mieszamy z avocado. Dodajemy sok z cytryny i ewentualnie jakieś przyprawy do smaku.
Krok 2 - Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów foto
3
Łososia smażymy na masełku. Wykładamy na talerz i dodajemy salsę.
Krok 3 - Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.06.2016 12:53
pyszny łosoś
Aneta41 05.01.2016 12:51
Świetne danie!
Ola1984 02.01.2016 12:50
Świetna przystawka :)
bertpvd 02.01.2016 09:34
pięknie podane
Ania321 02.01.2016 01:30
Apetyczne danie :)
Franciszek 02.01.2016 00:33
pięknie wygląda
Wiktoria29 01.01.2016 20:58
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak