Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

salsa

  • avocado

    pół
  • pomidor

    1
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • mleko

    pół szklanki
  • wiórki kokosowe

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki

łosoś

  • łosoś wędzony

    125 gram
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów foto
Kroimy avocado na pół. Obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki i nacieramy olejem kokosowym. Zostawiamy je w miseczce na około godzinę. Po upływie tego czasu w garnuszku zagrzewamy mleko z olejem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Gdy olej się rozpuści, dodajemy avocado i pozostawiamy na 40 minut (ważne aby avocado było na prawdę dojrzałe).
Krok 2 - Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów foto
Małego pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kroimy w kosteczkę i mieszamy z avocado. Dodajemy sok z cytryny i ewentualnie jakieś przyprawy do smaku.
Krok 3 - Łosoś z salsą z kokosowego avokado i pomidorów foto
Łososia smażymy na masełku. Wykładamy na talerz i dodajemy salsę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 23.06.2016 12:53
pyszny łosoś
Aneta41 05.01.2016 12:51
Świetne danie!
Ola1984 02.01.2016 12:50
Świetna przystawka :)
bertpvd 02.01.2016 09:34
pięknie podane
Ania321 02.01.2016 01:30
Apetyczne danie :)
Franciszek 02.01.2016 00:33
pięknie wygląda
Wiktoria29 01.01.2016 20:58
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat