Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z pomarańczą oraz puree z marchewki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

sok z wyciśniętej pomarańczy 0,100 l
oliwa 3 łyżki
miód 3 łyżki

Danie

łosoś filet 0,6 kg
pomarańcze 2 szt
marchew 0,4 kg
marchew fioletowa 0,4 kg
Papryka słodka mielona Prymat
rukola 0,150 kg
mięta 0,020 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z pomarańczą oraz puree z marchewki

Marynata
Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

Łososia dzielimy na porcje ok 0,150 g i moczymy w marynacie przez pół godziny. Pomarańcz obieramy i kroimy w półksiężyce.układamy je na górę łososia i posypujemy odrobiną słodkiej papryki. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 C przez 17 minut.

Puree
Marchewkę fioletową jak i czerwoną gotujemy do miękkości . Fioletowa marchewkę blendujemy , doprawiamy solą i pieprzem , czerwoną marchewkę utrzeć na tarce . Udekorować rukolą wymieszaną z miętą.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 08.04.2017 15:18
Tę marynatę też lubię, fajne danie :)
KamilC 07.04.2017 22:20
Lekkie a zarazem pyszne :)
AZgotuj 07.04.2017 10:08
chcę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak