Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z piekarnika z pieczonymi warzywami i ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 300 gram
ziemniaki 500 gram
cukinia 1 sztuka
marchew 2 sztuki
oliwa 50 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
imbir starty 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z piekarnika z pieczonymi warzywami i ziemniakami

Łososia podzielić na 3 porcje. Oprószyć solą i natrzeć starym imbirem. Ziemniaki umyć i pokroić na duże kawałki. Posypać solą, natrzeć roztartym czosnkiem i słodką papryką polać oliwą. Nastawić piekarnik na 200 stopni. Wstawić na 60 minut. Po 40 minutach wstawić rybę oraz warzywa pocięte w talarki polane resztą oliwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 28.11.2016 23:10
Zdrowy i apetyczny posiłek:)
halina17 28.11.2016 22:18
Dobry łosoś.
olkaaa 28.11.2016 18:07
bardzo lubię
Agnieszka-87-25 28.11.2016 16:45
apetyczny jest
Janina 28.11.2016 15:58
Smaczne danie;))
Wafelek2601 28.11.2016 15:40
Bardzo smaczny
adelajda 28.11.2016 15:38
Też lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak