Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś z pesto koperkowym z szynką szwarcwaldzką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pesto

koper świeży pęczek
natka pietruszki pęczek
czosnek 2 ząbki
słonecznik łuskany 2 łyżki
ser grana padano 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżka

reszta składników

łosoś 300g
szynka szwarcwaldzka 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś z pesto koperkowym z szynką szwarcwaldzką

PESTO:
Słonecznik prażymy na suchej patelni aż będzie lekko rumiany (byleby nie przypalić!). Czosnek siekamy. Do rozdrabniacza dodać wszystkie składniki i całość zmiksować.

ŁOSOŚ:
Delikatnie odciąć skórę z łososia. Następnie na każdy kawałek położyć pesto i zawinąć łososia w szynkę szwarcwaldzką. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Gotowego łososia przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec około 20 minut. Podawać np. ze szparagami lub młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowy Garnek 14.01.2017 08:22
Moje smaki !!! Koniecznie spróbuje !
olkaaa 12.12.2015 13:47
wygląda smakowicie
ben-ka 10.09.2015 08:36
Wygląda bardzo apetycznie.
Ada-Gaba 27.07.2015 21:00
pyszne danie
dollce 22.06.2015 12:27
super przepis
jagoda5913 22.06.2015 08:55
Pięknie podany
V_kuchareczka 21.06.2015 23:06
przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak