Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z pesto czerwonym w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 600 gram
ciasto francuskie 1 opakowanie
pomarańcza 1 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z pesto czerwonym w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Łososia filetujemy tniemy na podłużne plastry. Wyciskamy sok z jednej pomarańczy i wlewamy do miski. Wkładamy do niego łososia następnie przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na ok. godzinę.
Krok 1 - Łosoś z pesto czerwonym w cieście francuskim foto
2
Po tym czasie łososia wyciągamy i osuszamy z soku papierowym ręcznikiem. Rozkładamy ciasto francuskie. Na jedną stronę łososia nakładamy pesto z suszonych pomidorów kładziemy łososia na cieście- Kawałki mogą na siebie nachodzić.
Krok 2 - Łosoś z pesto czerwonym w cieście francuskim foto
3
Następnie na wierzch nakładamy następną warstwę pesto. Odkrawamy kawałek potrzebny do zakrycia łososia. Ciasto ugniatamy na brzegu po czym zawijamy brzeg do środka. Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Krok 3 - Łosoś z pesto czerwonym w cieście francuskim foto
4
Wałki z łososiem układamy na blaszce na której wcześniej kładziemy papier do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni.
Krok 4 - Łosoś z pesto czerwonym w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 13.05.2013 23:32
Przepysznie wygląda! :)
Bernadeta1 13.05.2013 22:51
warto wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak