Łosoś z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    8 dzwonków
  • koperek

    3 łyżki
  • parmezan

    100 g
  • sól

    do smaku
  • cytryna

    1 sztuka
  • oliwa

    3 łyżki
  • bułka tarta

    10 łyżek
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę tartą mieszamy z solą oraz papryką ostrą. Dodajemy posiekany koperek, starty parmezan oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny i oliwę z oliwek - mieszamy. Dzwonki łososia dokładnie myjemy, osuszamy a następnie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i nakładamy przygotowaną wcześniej panierkę. Zapiekamy ok 15 min w temp. 180’C, na złoty kolor. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 07.08.2013 07:47
uwielbiam łososia
RenataZ-et 01.04.2012 12:38
lubię ryby w każdej postaci
IKrakowianka 27.03.2012 22:54
super połączenie
jozefinach 24.03.2012 09:31
Uwielbiam łososia
Anna133 02.03.2012 07:01
ja tezlubię ale ostatnio cięzko kupić dobrą
banditka 28.02.2012 08:39
Iwusia super !
IlonaAlbertos 24.02.2012 23:47
Uwielbiam rybki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat