Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z niespodzianką pleśniową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 4 kawałki
czosnek 2 zabki
masło
SER PLEŚNIOWY BRIE 1 op
skórka z cytryny starta 1 łyżeczka
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z niespodzianką pleśniową

Łososia umyj i osusz. W środku każdej porcji zrób kieszonkę. Zmieszaj razem: skórkę z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę z oliwek oraz paprykę. Dopraw solą i pieprzem. Filety z łososia dokładnie natrzyj powstałą marynatą, najwięcej dać do środka kieszonki.

Ser pleśniowy pokroić na grube plastry, do każdej kieszonki włożyć po kawałku sera. Na patelni dać masło, smażyć na nim łososia, delikatnie przekręcić po usmażeniu na drugą stronę, aby ser nie wyciekł bokiem, na koniec przykryć pokrywką i chwilkę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 17.10.2013 20:40
bardzo fajny pomysł
Granita 26.01.2013 01:16
pycha!łososia...ubóstwiam:)jest dla mnie numerem 1
manaika 17.12.2012 21:58
super
adelajda 17.12.2012 18:51
super ! uwielbiam łososia !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak