Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z musem awokado i granatem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

łosoś wędzony plastry 15 dag
awokado 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
granat 1/2 sztuki
limonka 1 sztuka
tabasco 2 krople-zielonego
sól i pieprz do smaku

Koreczki z chleba tostowego

pieczywo tostowe kilka sztuk
ogórek zielony 6 plasterków
serek kremowy 2 łyzki-czosnkowy
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z musem awokado i granatem

Tosty opiec w tosterze lub suchej patelni na chrupiąco, kieliszkiem wyciąć kółeczka, posmarować czosnkowym serkiem ułożyć plasterek ogórka, docisnąć drugim posmarowanym serkiem krążkiem Tosta, na wierzchu położyć kleks serka i plasterek łososia, wbić wykałaczkę i udekorować natką pietruszki.W ten sposób przygotowujemy dwa jednakowe koreczki.

Awokado –sam miąższ miksujemy z 1 łyżką soku z limonki, czosnkiem i sosem tabasco, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, rozkładamy na dnie kieliszków, posypujemy ziarenkami granata, na wierzchu układamy pokrojonego łososia, skropionego skokiem z limonki, z boku wbijamy wykałaczki z koreczkami tostowymi. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 07.05.2016 08:19
Kapitalna przystawka. Idealna na romantyczną kolacje :)
krokus 06.05.2016 23:27
super pomysł, a prezentacja rewalecja
afrodyta 06.05.2016 22:56
Wspaniale wygląda :-)
bietka 06.05.2016 12:15
wow pięknie podany : )
Futka 06.05.2016 12:15
Przepyszna rybka w smakowitej oprawie :D
Aleksandra/Olcia 06.05.2016 10:56
apetycznie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak