Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z ketchupem i miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

ketchup łagodny 3 łyżki
miód 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 2 ząbki

Lista składników

filet z łososia 4-5 kawałków
sok z cytryny 1/2 szt
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z ketchupem i miodem

Łososia filetujemy ze skóry, skrapiamy sokiem z cytryny. Do naczynia żaroodpornego wlewamy 1-2 łyżki oliwy z oliwek, wkładamy łososia.

Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy miód, ketchup i przyprawy – mieszamy.

Marynatą smarujemy rybę.

Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni ok 20-30 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 31.03.2014 16:10
uwielbiam łososia !!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak