Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami

Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • kasza gryczana

    100 g
  • woda

    1 litr
  • sól morska

    1/2 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • tymianek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • bazylia otarta Prymat

    1/2 łyżęczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • oliwki czarne

    10 szt
  • oliwki zielone

    10 szt
  • pomidorki koktajlowe

    6-10 szt
  • rukola

    1 garść
  • kapary

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami  foto
Kaszę ugotować w wodzie z dodatkiem soli około 15 -20 minut .Mieszając od czasu do czasu do odparowania płynu .
Krok 2 - Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami  foto
Wyłożyć na talerze .
Krok 3 - Łosoś z kaszą gryczaną , oliwkami i kaparami  foto
Łososia pokroić na małe kawałki , pomidorki koktajlowe na połówki. Oliwki czarne i zielone pokroić w krążki . Rukolę umyć i osuszyć , wymieszać z kaszą , przyprawić do smaku pieprzem , ziołami i dodać kapary .Skropić oliwą z .Podawać na obiad lub kolację .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat