Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grzybową krustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 300 g
cebula 100 g
masła 60 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 60 g
parmezan starty 20 g
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
pietruszka suszona 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
mix sałat 1 sztuka
olej z pestek dyni 1 sztuki
olej 1 sztuka
borówki 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grzybową krustą

Łososia przyprawiamy solą i pieprzem, pieczemy 15 minut w 100 stopniach. Grzyby podsmażamy z cebulką n oleju, dodajemy suszone zioła, sól, pieprz i czosnek. Miksujemy wystudzone z bułka tartą, parmezanem i masłem. Powstałą masę rozkładamy między arkusze papieru i wałkujemy na grubość 1/2 cm, zamrażamy ok 15 minut. Kroimy na plastry wielkości łososia i wykładamy na filetu. Zapiekamy ok 5 minut. Podajemy na sałatach, skropionych olejem z dyni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak