Łosoś z grzybową krustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    300 g
  • cebula

    100 g
  • masła

    60 g
  • bułka tarta

    60 g
  • parmezan starty

    20 g
  • koperek suszony

    1 łyżeczka
  • pietruszka suszona

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • czosnek granulowany

    1 szczypta
  • mix sałat

    1 sztuka
  • olej z pestek dyni

    1 sztuki
  • olej

    1 sztuka
  • borówki

    80 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia przyprawiamy solą i pieprzem, pieczemy 15 minut w 100 stopniach. Grzyby podsmażamy z cebulką n oleju, dodajemy suszone zioła, sól, pieprz i czosnek. Miksujemy wystudzone z bułka tartą, parmezanem i masłem. Powstałą masę rozkładamy między arkusze papieru i wałkujemy na grubość 1/2 cm, zamrażamy ok 15 minut. Kroimy na plastry wielkości łososia i wykładamy na filetu. Zapiekamy ok 5 minut. Podajemy na sałatach, skropionych olejem z dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat