Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z grila z sosem kaparowo-koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet
cytryna 1 szt
sól
pieprz
szczypiorek
jogurt naturalny 1
koperek
kapary
cytryna 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z grila z sosem kaparowo-koperkowym

Kroki postępowania

1
Łososia myjemy, dzielimy na porcje i najlepiej usuwamy ości.
Kładziemy na sreberku, solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.
Zawijamy rybę w folię i kładziemy na rozgrzanego grilla.
Na grillu co chwila przekładamy łososia, aby był równomiernie opiekany.
Po jakimś czasie należy sprawdzić czy ryba jest gotowa, jeżeli tak to ściągamy z grilla i podajemy z pieczonymi ziemniakami i sosem.
Krok 1 - Łosoś z grila z sosem kaparowo-koperkowym foto
2
Przygotowanie sos:
Jogurt naturalny wlewamy do miski.
Koperek siekamy dość drobno.
Kapary również rozdrabniamy.
Krok 2 - Łosoś z grila z sosem kaparowo-koperkowym foto
3
Wszystko mieszamy razem z jogurtem.
Dodajemy soku z 0,5 cytryny, solimy, pieprzymy.
Odstawiamy sos na pół godziny do lodówki i gotowe.
Krok 3 - Łosoś z grila z sosem kaparowo-koperkowym foto
4
Na talerz wykładamy gotowego ziemniaka, łososia, polewamy wszystko pysznym sosikiem, posypujemy szczypiorkiem i konsumujemy!
Krok 4 - Łosoś z grila z sosem kaparowo-koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 12.06.2013 13:07
pyszna propozycja
martyna94 11.06.2013 10:46
Uwielbiam łososia
Katarzyna59 11.06.2013 09:52
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak