Łosoś z duszonymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

podstawowe

  • łosoś filet

    800 g
  • cytryna

    1 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

warzywa

  • marchew

    4 szt
  • pietruszka

    2-3 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    1 l
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę kroimy na kawałki pożądanej wielkości i doprawiamy z obu stron solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz sokiem z cytryny. Zostawiamy w lodówce na 30 minut.
Warzywa:
Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
W dużym garnku podsmażamy na łyżce masła i łyżce oliwy z oliwek drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy posiekaną czerwoną paprykę a następnie starte warzywa korzeniowe. Podlewamy przecierem pomidorowym oraz dodajemy kilka listków laurowych i kulek ziela angielskiego.. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz słodką papryką.

Rybę smażymy na złoto z obu stron na maśle z oliwą z oliwek.
Serwujemy w towarzystwie duszonych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 28.02.2017 11:21
apetyczne danie
Pani Domu 28.02.2017 07:24
aż ślinka leci, pycha
Edita 27.02.2017 11:01
łosos pyszny zawsze
Barbara13 26.02.2017 19:07
Jak tutaj pysznie!!!Moje smaki
Mniam 26.02.2017 18:05
Bardzo taką lubię, mniami :)
2milutka 26.02.2017 16:59
apetyczna rybka :)
Malinka 26.02.2017 12:57
Rybka I klasa!
Habibi 26.02.2017 12:16
Uwielbiam łososia :) ...niestety w moim domu nikt więcej go nie jada ;)
Ola1984 26.02.2017 11:19
Mniam! Moje smaki :)
Madzai 26.02.2017 10:44
Bardzo apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat