Łosoś z chilli i czosnkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • chilli zielone świeże

    2 sztuki
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • sól do smaku

    5 szczypt
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • łosoś filet

    600 ze skórą
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać pod zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Czosnek umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Chilli umyć, osuszyć, pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Czosnek i chilli równomiernie wmasować w rybę. Rybę przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na okres około jednej godz. Rybę wyciągnąć z lodówki. Folię aluminiową nasmarować olejem. Na folię położyć rybę skórą ku dołowi. Rybę zrosić sokiem z cytryny i zawinąć ją bardzo szczelnie w folię aluminiową. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i rybę w folii zapiekać przez około 25-30 min. Czas zapiekania może być zależny od wielkości ryby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 26.11.2016 12:43
uwielbiam łososia
paula191919 09.09.2015 21:44
wygląda wyśmienicie!
ONY_za_kare 24.08.2013 12:01
wspaniala ryba
JOANNA16 17.08.2013 21:39
pyszna rybka
ppaulina 25.07.2013 19:33
smacznie wygląda
Ewelina38 14.07.2013 11:42
super zestawienie :)
Łucja 12.07.2013 17:17
pyszna rybka :)
Róża1 27.06.2013 16:17
królewskie danie!!, pyszności:-)
IwonaDD 22.05.2013 12:44
aromatycznie doprawiony
migotka28 30.04.2013 22:38
dobrze doprawiona rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat