Łosoś w teriyakowym wydaniu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś

    6 dzwonków
  • sos teriyaki

    80 ml
  • cytryna

    1 szt.
  • papryczka chili

    1 szt.
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś w teriyakowym wydaniu foto
Sos teriyaki wymieszać z posiekaną papryczką chili, cytryną pokrojona na półplastry oraz tymiankiem.
Krok 2 - Łosoś w teriyakowym wydaniu foto
Do tak przygotowanej marynaty dodać dzwonki łososia.
Krok 3 - Łosoś w teriyakowym wydaniu foto
Delikatnie przemieszać. Posypać solą i pieprzem kolorowym w ziarnach. Odstawić na 15 minut.
Krok 4 - Łosoś w teriyakowym wydaniu foto
Dzwonki łososia razem ze składnikami marynaty przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 5 - Łosoś w teriyakowym wydaniu foto
Piec 25 minut w temperaturze 180°C (przez pierwsze 10 minut piec łososia przykrytego folią aluminiową).

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka_B 13.03.2012 12:27
Zdjęcie wyszło troszkę za ciemne, ale łosoś bardzo smaczny - polecam:)
ziutula 13.03.2012 08:21
ale pyszności...
stokrotka 13.03.2012 06:58
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat