Łosos w szampanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • szampan

    200 ml
  • masło

    3 łyżki
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • winogrona

    20 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • szczypiorek świeży

    1 łyżka
  • łosoś dzwonka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Winogrona umyć,przekroić na pół i oczyścić z pestek.Łososia natrzeć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 20 min. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Obsmażyć na nim rybę (po ok. 2 min. z każdej strony). Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać szczypiorek. Jeszcze chwilę smażyć. W rondlu ułożyć obsmażoną wcześniej rybę. Dodać zawartość patelni. Podlać szampanem wymieszanym ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości ryby. Wrzucić połówki winogron. Wymieszać. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 18.09.2011 18:33
super
Ania67 11.06.2011 14:37
ciekawe
Krystyna32 01.06.2011 00:18
extra
gosia47-47 31.05.2011 15:59
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat