łosoś w syropie klonowym z cebulką

łosoś w syropie klonowym z cebulką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    400 g
  • cebula

    1
  • ocet

    1 łyżka
  • masło

    30 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania łosoś w syropie klonowym z cebulką

łososia umyć, osuszyć, wyjąć z ości oraz zdjąć skórę, Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, z wierzchu polać rozpuszczonym masłem, olejem oraz octem wymieszanym z syropem klonowym. piec w temp. 200 stopni przez 20 minut. po 15 minutach dodać obraną i drobno pokrojoną cebulkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat