Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie śmietanowo - porowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 1 szt
por (biała część) 1 szt
śmietana kremowa 30% 1 szkl
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ziele angielskie kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie śmietanowo - porowym

Łososia czyścimy i kroimy na spore kawałki.Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym. Odstawiamy na kilka minut. Pora kroimy w drobne plasterki.

Na głębokiej patelni układamy kawałki łososia, posypujemy porem. Dodajemy kilka kulek ziela angielskiego i zalewamy wodą, by lekko przykrywała rybę. Dusimy na wolnym ogniu, aż por zmięknie i dolewamy śmietanę.

Doprawiamy do smaku i dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje i odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak