Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie musztardowo-śmietanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz biały mielony Prymat 1,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
czosnek w proszku 1 kostka
sok z cytryny
śmietana 18 proc 200 g
oliwa
łosoś filet 500 g
Musztarda francuska Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie musztardowo-śmietanowym

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Łososia myjemy, czyścimy z ości, jeśli jest ze skórą to zdejmujemy skórę, dzielimy na kawałki. Układamy kawałki łososia w naczyniu żaroodpornym, doprawiamy solą, pieprzem, 1 kostką czosnkową oraz skrapiamy cytryną. W miseczce mieszamy śmietanę z musztardą i polewamy tym sosem łososia. Lekko skrapiamy łososia oliwą. Całość przykrywamy folią aluminiową – lepiej się piecze pod przykryciem, nie wysycha. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 15.01.2013 18:36
fajna kompozycja musze wypróbowac
gosia1988 15.01.2013 18:25
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak