Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w sosie jogurtowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 1 kg
jogurt naturalny 2 szklanki
jajko 2 szt
brokuł 10 różyczek
oliwa 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
żółty ser
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w sosie jogurtowym

Rybę umyć, osuszyć, pokroić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb Prymat i odstawić na 30 minut. Następnie porcje łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na grubej tarce. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami, oprószyć papryką słodką Prymat i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Podawać gorącą ze szparagami lub kalafiorem albo sałatką z porów i oliwek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 08.05.2011 18:22
brzmi smakowicie
marcia71 07.05.2011 03:17
nie przepadam za łososiem
Bart 17.03.2011 23:56
ciekawy pomysł
Magdalena80 17.03.2011 23:51
mniam mniam....
szajba2 03.02.2011 14:41
wolę łosia od łososia
berys18 29.01.2011 17:40
fajny przepis
Babciagramolka 27.12.2010 17:22
Łososia zawsze - uwielbiam . A propozycja by podać ze szparagami - super
Barbara55 20.09.2010 14:52
można spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak