Łosoś w sosie jogurtowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1 kg
  • jogurt naturalny

    2 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • brokuł

    10 różyczek
  • oliwa

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • żółty ser

  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • przyprawa do ryb

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, osuszyć, pokroić na porcje, skropić oliwą, posypać przyprawą do ryb Prymat i odstawić na 30 minut. Następnie porcje łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na grubej tarce. Jogurt roztrzepać z jajkami, dodać ser i dokładnie wymieszać. Rybę polać sosem, przybrać brokułami, oprószyć papryką słodką Prymat i piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Podawać gorącą ze szparagami lub kalafiorem albo sałatką z porów i oliwek

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 08.05.2011 18:22
brzmi smakowicie
marcia71 07.05.2011 03:17
nie przepadam za łososiem
Bart 17.03.2011 23:56
ciekawy pomysł
Magdalena80 17.03.2011 23:51
mniam mniam....
szajba2 03.02.2011 14:41
wolę łosia od łososia
berys18 29.01.2011 17:40
fajny przepis
Babciagramolka 27.12.2010 17:22
Łososia zawsze - uwielbiam . A propozycja by podać ze szparagami - super
Barbara55 20.09.2010 14:52
można spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat