Łosoś w rozmarynie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    500 g
  • rozmaryn

    do smaku
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do smaku
  • masło

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś w rozmarynie foto
Przygotowujemy łososia: Po oczyszczeniu i umyciu łososia nacieramy pieprzem cytrynowym i sporą ilością rozmarynu. Odstawiamy w chłodne miejsce na min 2 godz.
Gdy ktoś nie lubi suszonego rozmarynu z uwagi na to, że jest zbyt duży, można zmielić suszony rozmaryn w młynku do kawy.
Krok 2 - Łosoś w rozmarynie foto
Jajko lekko rozbijamy i moczymy w nim łososia.
Krok 3 - Łosoś w rozmarynie foto
Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Łosoś w rozmarynie foto
Smażymy na masełku na delikatnym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 11.02.2016 08:46
musi byc pyszny
Jagódka77 28.12.2015 13:41
nie jadłam jeszcze tak podanego łososia, ale chętnie bym spróbowała
Margo1 08.05.2015 11:32
Wygląda bardzo smacznie
Pietruszka 09.03.2014 20:36
aromatyczna, pyszna rybka
Krystyna32 23.02.2014 10:56
pyszna rybka
Kejti 19.02.2014 21:30
Lubię łososia :-)
ana00 19.02.2014 19:56
dobry przepis
Aannkaa82 17.02.2014 21:24
Uwielbiam łososia ale w panierce go jeszcze nie robiłam :)
olkaaa 18.12.2013 17:26
chętnie spróbuję
Katarzyna59 15.12.2013 09:40
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat