Łosoś w pomidorowo -serowej skórce.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    20 dag
  • pomidor

    1 szt
  • cebula posiekana

    1 szt
  • kolendra świeża

    1 łyżka
  • tabasko

  • pieprz

  • masło

    2 dag
  • ser cheddar

    3 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • chleb

    4 dag
  • Kmin rzymski mielony Prymat

    0,5 mielony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś w pomidorowo -serowej skórce. foto
Pomidory bez skórki i pestek pokroić w kosteczkę. Wymieszać je z cebulką, kminem , kolendrą i tabasco.
Stopić masło i połączyć z sokiem cytrynowym i pieprzem.
Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć rybę posmarowaną sokiem cytrynowym z masłem i pieprzem.
Krok 2 - Łosoś w pomidorowo -serowej skórce. foto
Na wierzchu ułożyć masę pomidorową i posypać serem wymieszanym z drobno posiekanym miękiszem chlebowym.
Wstawić do pieca ,temp.180stop. i piec 15 min.
Krok 3 - Łosoś w pomidorowo -serowej skórce. foto
Podawać z cytryną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ajres 09.11.2013 21:37
swietnie się prezentuje, super
dwa pokoje z kuchnią 07.11.2013 12:37
bardzo podoba mi się to wykończenie serowe :) kradnę do siebie :)
IZABELA29 07.11.2013 09:03
jakie apetyczne
Ela_K 07.11.2013 08:44
pięknie wygląda
ana1 07.11.2013 06:55
wspaniały łosoś
Misiabe 06.11.2013 23:54
wygląda niezwykle smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat