Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w pomarańczach z migdałami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 300 gram
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
migdały kilka sztuk
pomarańcza kilka plasterków
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w pomarańczach z migdałami

Kroki postępowania

1
Filet z łososia umyć, osuszyć, prószyć pieprzem cytrynowym i wstawić do lodówki na pół godziny.
Krok 1 - Łosoś w pomarańczach z migdałami foto
2
Pomarańczę obrać i pokroić w półplasterki.
Krok 2 - Łosoś w pomarańczach z migdałami foto
3
Migdały pokroić (można użyć gotowych płatków migdałowych).
Krok 3 - Łosoś w pomarańczach z migdałami foto
4
Fileta z łososia oprószyć drobno posiekanymi migdałami, polać oliwą z oliwek. Na powierzchni układać plasterki pomarańczy.
Krok 4 - Łosoś w pomarańczach z migdałami foto
5
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piec około 20 minut.
Krok 5 - Łosoś w pomarańczach z migdałami foto
6
Podawać np. z kasza pęczak i sałatką.
Krok 6 - Łosoś w pomarańczach z migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 07.02.2017 09:50
łosos zawsze pyszny
Wiktoria29 05.02.2017 20:13
fajne danie
RenataZ-et 05.02.2017 12:50
świetny łosoś
Krzysztof15 05.02.2017 12:28
pyszna rybka
Ania321 05.02.2017 00:24
wygląda bardzo smacznie :)
jagoda5913 05.02.2017 00:21
ładnie podane
Renataj 04.02.2017 22:16
Apetyczny pomysł na łososia:)
Megg 04.02.2017 20:53
Uwielbiam rybki, więc to danie jest idealne dla mnie :-)
agaK. 04.02.2017 20:30
Bardzo fajny smak:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak