Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w pomarańczach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 40 dag
pomarańcza 1 szt.
limonka 1/2 szt.
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Tymianek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w pomarańczach

Filet oczyszczamy z łusek, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na dwie porcje. Skrapiamy sokiem wyciśniętym z limonki. Oprószamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wykładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obkładamy plastrami pomarańczy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C ok. 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sezamek 17.09.2016 17:42
fajna rybka :)
berys18 15.09.2016 08:50
wygląda pysznie
patryska76 14.09.2016 18:59
znakomity łosoś ;-)
mysza75 14.09.2016 15:52
pyszna rybka
kasia.s 14.09.2016 15:30
Pyszności :)
tobi1989 14.09.2016 14:18
Fajny pomysł :)
Małgorzata92 14.09.2016 13:57
Świetne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak