Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w musztardzie i miodzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 5 kawałków
oliwa 4 łyżki
miód 3 łyżki
musztarda ostra 4 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
czosnek 3 ząbki
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w musztardzie i miodzie

Łososia filetujemy od skóry. Do miski dodajemy 2 łyżki oliwy, 3 łyżki miodu, 4 łyżki musztardy, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz – dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy kawałki łososia – delikatnie mieszamy i wkładamy do lodówki na 6 godz . (można krócej).

Na patelnie dodajemy 2 łyżki oliwy i 2 łyżki masła. Na ciepłym rozpuszczonym tłuszczu kładziemy kawałki łososia, obsmażamy z dwóch stron.

Smacznego !!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak