Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w miodowo winnym sosie z kuleczkami z kaszy jaglanej
KULECZKI Z KASZY: Kaszę przepłukać wodą letnią, następnie wrzątkiem, odcedzić, (straci nieco goryczki), następnie wrzucić do rondelka zalać szklanką wody i gotować na małym ogniu do wchłonięcia wody. Pomidora i ogórka obrać, wydrążyć miąższ, pokroić razem z papryką w kosteczkę, dodać do ostudzonej kaszy, przyprawić solą, pieprzem. Olej, koperek, sok z cytryny wymieszać, dodać do kaszy. Formować małe kuleczki.
SOS: Gotową rybę usmażyć z dwóch stron (ok 2 minuty na każdą stronę), następnie wlać wino, sok z cytryny, miód, pieprz, gotować do zredukowania sosu (sos powinien być ciemny i gęsty.
Na talerzu ułożyć kuleczki, rybę, plastry cytryny, polać sosem. Smacznego!