Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 500 g
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny 1/2 szt
olej 5 łyżek
sól i pieprz
ananas świeży 4 plastry
masło klarowane
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej

Kroki postępowania

1
Przygotować marynatę. Wymieszać olej, sok z cytryny, imbir i skórkę cytrynową, do smaku dodać odrobinę soli i pieprzu.
Krok 1 - Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej foto
2
Filet łososia podzielić na dwa kawałki i wrzucić do marynaty. Dokładnie wymieszać aby pokryła rybę. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc.
Krok 2 - Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej foto
3
Następnie łososia przełożyć na folię aluminiową, ułożyć na blaszce. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 30 minut.
Krok 3 - Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej foto
4
Ananasa pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Gotową rybkę podać z ananaskiem na ciepło i ryżem.
Krok 4 - Łosoś w marynacie cytrynowo-imbirowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 05.01.2015 19:47
Smaczne danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak