Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • cytryna

  • sól, pieprz

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • łosoś filet

    30 dag
  • jajko ugotowane na twardo

    2
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łosoś w galarecie

łososia opłukać,włożyc do garnka z zimną wodą,tak żeby przykryła rybę,dodać pokrojona w plastry cytrynę,ziele,liść i ok.pół łyżeczki tymianku,wstawić na kuchenkę,zagotować-po zagotowaniu posolić i popieprzyć,gotować 3 minuty,potym czasie obrócić delikatnie rybę i gotować kolejne 3 minuty.
Rybę wyjąć,rozdrobnić.Wywar w którym gotowała się ryba przecedzić,w gorącym rozpuścić żelatynę.Ostudzić.Na dużym pólmisku układać na przemian jajka,rybę,przesypując groszkiem i kukurydzą,można dodać zieloną pietruszkę,jak ktoś lubi.Wywar wlewać delikatnie,ja wlewam dużą łyżką.Wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ania84 03.01.2014 20:00
super przystawka
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 18:49
Ciekawy przepis
Jusiaa 03.01.2014 18:32
Jako przystawka, świetne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat