Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kukurydza w puszce
1/2 puszki -
groszek konserwowy
1/2 puszki -
cytryna
-
sól, pieprz
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
łosoś filet
30 dag -
jajko ugotowane na twardo
2
Przepis i sposób przygotowania Łosoś w galarecie
Rybę wyjąć,rozdrobnić.Wywar w którym gotowała się ryba przecedzić,w gorącym rozpuścić żelatynę.Ostudzić.Na dużym pólmisku układać na przemian jajka,rybę,przesypując groszkiem i kukurydzą,można dodać zieloną pietruszkę,jak ktoś lubi.Wywar wlewać delikatnie,ja wlewam dużą łyżką.Wstawić do lodówki.
Komentarze (3)