Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w galarecie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
cytryna
sól, pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat
łosoś filet 30 dag
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w galarecie

łososia opłukać,włożyc do garnka z zimną wodą,tak żeby przykryła rybę,dodać pokrojona w plastry cytrynę,ziele,liść i ok.pół łyżeczki tymianku,wstawić na kuchenkę,zagotować-po zagotowaniu posolić i popieprzyć,gotować 3 minuty,potym czasie obrócić delikatnie rybę i gotować kolejne 3 minuty.
Rybę wyjąć,rozdrobnić.Wywar w którym gotowała się ryba przecedzić,w gorącym rozpuścić żelatynę.Ostudzić.Na dużym pólmisku układać na przemian jajka,rybę,przesypując groszkiem i kukurydzą,można dodać zieloną pietruszkę,jak ktoś lubi.Wywar wlewać delikatnie,ja wlewam dużą łyżką.Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 03.01.2014 20:00
super przystawka
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 18:49
Ciekawy przepis
Jusiaa 03.01.2014 18:32
Jako przystawka, świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak