Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łosoś filet
30 dkg -
marchew
1 szt -
pietruszka
1 szt -
seler
kawałek -
cebula biała
1/4 szt -
ziołowe ziarenka smaku
do smaku -
woda
3 szkl -
sok z cytryny
do smaku -
zielony groszek
2 łyżki -
Żelatyna wieprzowa Prymat
Przepis i sposób przygotowania Łosoś w galarecie
Do wywaru włożyć łososia i gotować ok 10 mim
wyjąc rybę połamać na kawałki i rozłożyć po równo do miseczek, kubeczków itp..
Dodać plasterki marchewki i po łyżce zielonego groszku
Wywar doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę soku z cytryny i rozrobić z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu..
Zalać rybę w miseczkach wywarem i odstawić do wystudzenia.
Podawać galaretkę skropioną sokiem z cytryny.
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się