Łosoś w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    30 dkg
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    kawałek
  • cebula biała

    1/4 szt
  • ziołowe ziarenka smaku

    do smaku
  • woda

    3 szkl
  • sok z cytryny

    do smaku
  • zielony groszek

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włożyć warzywa do garnka, zalać wodą dodać przyprawy i pogotować ok 10-15 min.
Do wywaru włożyć łososia i gotować ok 10 mim
wyjąc rybę połamać na kawałki i rozłożyć po równo do miseczek, kubeczków itp..
Dodać plasterki marchewki i po łyżce zielonego groszku
Wywar doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać odrobinę soku z cytryny i rozrobić z żelatyną w proporcjach podanych na opakowaniu..
Zalać rybę w miseczkach wywarem i odstawić do wystudzenia.
Podawać galaretkę skropioną sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 09.11.2011 23:20
brzmi świetnie
jolaxa1 16.06.2011 23:46
super
Justyna223 24.03.2011 10:39
pyszny
anna186 08.10.2010 12:24
pychotka
SmakolykiJoanny 29.09.2010 09:04
zrobione jak w restauracji bardzo profesjonalnie
Katarzyna156 25.09.2010 01:05
wygląda super
bernika 08.09.2010 23:01
elegancki:)
justyna111 03.09.2010 21:49
super dekoracja
Lidia11 03.09.2010 00:32
cudnie wykonany
Justyna223 12.08.2010 08:33
jak pięknie podany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat