Łosoś w galarecie

Łosoś w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1/2 kg
  • woda

    6 szkl
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • białko

    3 szt
  • ocet 10 %

    2 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Łosoś w galarecie

Rybę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu .Warzywa czyścimy i dodajemy do łososia z przyprawami .Po ugotowaniu rybę wyjmujemy i studzimy .Kroimy na kawałki .Układamy na półmisku. Warzywa wyjmujemy ,wywar przecedzamy i raz jeszcze gotujemy .Żelatynę moczymy w 1/2 szkl.zimnej wody ,mieszamy z gorącym wywarem i dokładnie mieszamy .Białka ubijamy i razem z octem dodajemy do wywaru .Gotując na małym ogniu cały czas mieszamy. Galaretę cedzimy przez gęste sito o zwilżone woda płótno .Doprawiamy do smaku .Tężejąca galaretą zalewamy rybę .Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dekorujemy koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Grażyna13 08.07.2013 20:36
To coś dla mnie :)
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
barbara11561 25.06.2011 07:49
Extra :):)
Edyta38 08.06.2011 08:47
wysmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat