Łosoś w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1/2 kg
  • woda

    6 szkl
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • białka

    3 szt
  • ocet 10 %

    2 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę zalewamy woda i gotujemy na małym ogniu .Warzywa czyścimy i dodajemy do łososia z przyprawami .Po ugotowaniu rybę wyjmujemy i studzimy .Kroimy na kawałki .Układamy na półmisku. Warzywa wyjmujemy ,wywar przecedzamy i raz jeszcze gotujemy .Żelatynę moczymy w 1/2 szkl.zimnej wody ,mieszamy z gorącym wywarem i dokładnie mieszamy .Białka ubijamy i razem z octem dodajemy do wywaru .Gotując na małym ogniu cały czas mieszamy. Galaretę cedzimy przez gęste sito o zwilżone woda płótno .Doprawiamy do smaku .Tężejąca galaretą zalewamy rybę .Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Dekorujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 08.07.2013 20:36
To coś dla mnie :)
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
Mati13 17.08.2011 19:51
dobry przepis
barbara11561 25.06.2011 07:49
Extra :):)
Edyta38 08.06.2011 08:47
wysmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat