Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś w cieście francuskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2kg
mąka
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś w cieście francuskim

Rybę ułożyć w płaskim rondlu,zalać gorącym bulionem,gotować na bardzo małym ogniu ok.15min.Łososia delikatnie wyjąć z bulionu,osączyć,ostudzić i włożyć na ok.20min do lodówki.Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować na posypanym mąką blacie,ułożyć na nim rybę,zlepić brzegi,ponacinać w cieście łuski.Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem.Piec 30min w temp.180stopniC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 20.05.2011 12:32
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak