Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 filet
ciasto francuskie 1 paczka
kolendra Prymat do smaku 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
papryczka chilli 0,5 szt
szpinak mrożony 100 gram
śmietana 12% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Kolendrę rozgniatamy np. końcówką noża w miseczce. Dodajemy pieprz i sól.
Krok 1 - Łosoś w cieście francuskim foto
2
Łososia myjemy, oddzielamy od skóry, zdielimy na dwie porcje, nacieramy przyprawami
Krok 2 - Łosoś w cieście francuskim foto
3
Ciasto francuskie dzielimy na podłużne paski. Kładziemy łososia, posypujemy pokrojoną papryczką chilli. Na wierzch kładziemy po 4 łyżki szpinaku.
Krok 3 - Łosoś w cieście francuskim foto
4
Szpinak rozmrażamy na małym ogniu, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą, dodajemy łyżkę śmietany.
Krok 4 - Łosoś w cieście francuskim foto
5
Zawijamy łososia, nacinamy ciasto, smarujemy wodą lub roztrzepanym jajkiem.
Piekarnik
Krok 5 - Łosoś w cieście francuskim foto
6
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st.C i pieczemy przez około 20 min
Krok 6 - Łosoś w cieście francuskim foto
7
Podajemy np z sosem śmietanowym, oraz pozostałym szpinakiem

Smacznego!
Krok 7 - Łosoś w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.11.2014 19:42
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak