Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosos w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak mrożony 1/2 opakowania
łosoś filet 200 gram
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
cytrynka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosos w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła.
Wrzucamy zamrożony szpinak i na małym ogniu pod przykryciem doprowadzamy do jego rozmrożenia. Dodajemy ząbek czosnku. Doprawiamy do smaku i odstawiamy do wystygnięcia
Krok 1 - Łosos w cieście francuskim foto
2
Filet dzielimy na cztery kawałki.
Każdy z nich skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy i dzielimy na 4 kawałki. Ciasto musi być większe niż ryba aby móc ją cała przykryć.
Krok 2 - Łosos w cieście francuskim foto
3
Na prostokątach z ciasta układamy rybę a na niej szpinak.
Krok 3 - Łosos w cieście francuskim foto
4
Zawijamy ciasto. Dokładnie zaciskamy boki widelcem, wierzch nakrawamy nożem i smarujemy jajkiem.
Krok 4 - Łosos w cieście francuskim foto
5
Wstawiamy do rozgrzanego do 190st piekarnika na około 15-20 minut do zarumienienia się ciasta
Krok 5 - Łosos w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 20.08.2013 15:27
wspaniałe połączenie
Wiesława1 01.01.2013 19:40
super
-Natka- 01.01.2013 19:03
świetne bułeczki, chętnie bym ich posmakowała :)
tessinka 01.01.2013 18:54
musi być pyszne, nie ma innej opcji :)
Lemon 01.01.2013 18:36
super
parysek10 01.01.2013 18:23
bardzo eleganckie danie
Poison1988 01.01.2013 17:58
połączenie idealne jak dla mnie :)
SYLKA 01.01.2013 17:54
uwielbiam takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak