Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w cieście

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 4 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki
jajko 1 szt
mleko 2%
mąka pszenna
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w cieście

Łososia umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje. Doprawić z obu stron solą, pieprzem i grubo posypać natką pietruszki. Z jajka, mąki, mleka, odrobiny oleju i soli Przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Przygotowane kawałki łososia maczać w gęstym cieście naleśnikowym i smażyć na rumiano na mocno rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 14.04.2014 15:43
w cieście jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak