Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś teriyaki z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet
sos teriyaki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś teriyaki z piekarnika

Filet z łososia bez skóry kroimy na kawałki a następnie doprawiamy sol, pieprzem i sosem teriyaki.

Dodajemy tyle sosu by każdy kawałek był dobrze nasmarowany sosem., a następnie odstawiamy (można przygotować dzień wcześniej i odstawić na noc do lodówki).

Piekarnik nagrzewamy do 180C a następnie wstawiamy tacę/naczynie z równomiernie rozłożonym łososiem.
Pieczemy ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 25.11.2013 09:01
łosoś to mój smak
manaika 23.04.2012 13:13
super wygląda!
Agnieszka_B 05.03.2012 15:03
Łosoś zawsze i wszędzie - pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak