Łosoś teriyaki z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

  • sos teriyaki

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z łososia bez skóry kroimy na kawałki a następnie doprawiamy sol, pieprzem i sosem teriyaki.

Dodajemy tyle sosu by każdy kawałek był dobrze nasmarowany sosem., a następnie odstawiamy (można przygotować dzień wcześniej i odstawić na noc do lodówki).

Piekarnik nagrzewamy do 180C a następnie wstawiamy tacę/naczynie z równomiernie rozłożonym łososiem.
Pieczemy ok. 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata73 25.11.2013 09:01
łosoś to mój smak
manaika 23.04.2012 13:13
super wygląda!
Agnieszka_B 05.03.2012 15:03
Łosoś zawsze i wszędzie - pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat