Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś szpinakowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 2 filety ( ich łączna waga 0,5 kg)
cytryna 1 szt
sos do sałatek do smaku
sól, pieprz do smaku
szpinak mrożony w liściach do smaku
śmietana do smaku
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś szpinakowy

Łososia umyć, osuszyć,pokroić na mniejsze kawałki (najlepiej do tego użyć łososia ze skórką!) skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami i sosem do sałatek. Piec w piekarniku około 30 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować szpinak. Do garnka wlać odrobinę wody, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać trochę soli i na sam koniec śmietanę. Łososia podawać z frytkami i szpinakiem. :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 29.12.2011 22:59
lubię łososia, muszę częściej go robić
stokrotka 29.12.2011 22:25
MNIAM...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak