Łosoś szpinakowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    2 filety ( ich łączna waga 0,5 kg)
  • cytryna

    1 szt
  • sos do sałatek

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • szpinak mrożony w liściach

    do smaku
  • śmietana

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyć, osuszyć,pokroić na mniejsze kawałki (najlepiej do tego użyć łososia ze skórką!) skropić sokiem z cytryny, natrzeć przyprawami i sosem do sałatek. Piec w piekarniku około 30 minut w 180 C. W międzyczasie przygotować szpinak. Do garnka wlać odrobinę wody, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać trochę soli i na sam koniec śmietanę. Łososia podawać z frytkami i szpinakiem. :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magdalena67 29.12.2011 22:59
lubię łososia, muszę częściej go robić
stokrotka 29.12.2011 22:25
MNIAM...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat