Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony z cytryną i czosnkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 3-4 dzwonka
olej 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
cytryna
Pieprz biały mielony Prymat mielony
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony z cytryną i czosnkiem

Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Na patelni rozgrzać olej, wycisnąć czosnek.
Ułożyć na rozgrzanym niezbyt tłuszczu kawałki ryby, posypać solą morską i skropić sokiem z cytryny.
Po kilku minutach odwrócić na drugą stronę i dosmażyć.
Można też poddusić, nakrywając patelnię pokrywką i zmniejszając płomień.
Na talerzu skropić jeszcze raz sokiem z cytryny i posypać pieprzem.
Podawać z pieczywem, frytkami, ziemniakami z wody lub pieczonymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 02.02.2013 21:42
Łosoś mniam, super!
stokrotka 28.01.2013 08:12
fajna rybka
rafał4 28.01.2013 07:35
ciekawe
jasiek 28.01.2013 07:28
super ryba
pajbek 28.01.2013 04:47
Super :-)
Granita 28.01.2013 03:02
świetne,orzeźwiające;)na każdą porę roku
Pyszota 28.01.2013 00:05
pyszny
angelika14 28.01.2013 00:05
dawni nie jadam łososia, a na takiego skusiłabym się nawet nocą
rosik93 27.01.2013 23:56
Ciekawe
Isia 27.01.2013 23:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak