Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony w sezamie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 60 dag
sezam 5-6 łyżek
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sok z cytryny do skropienia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony w sezamie

Filet z łososia myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki ok 3 cm szerokości. Posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na kilka minut, by ryba się zamarynowała. Następnie obtaczamy kawałki łososia w sezamie u układamy na patelni, na rozgrzany tłuszcz. Smażymy ok 2-3 minuty z każdej strony, na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.11.2014 22:08
Smakowita rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak