Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pod pierzynką z ciasta francuskiego i migdałów

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 500 gram
ciasto francuskie 1 opakowanie
płatki migdałowe 2 łyżki
jajko 1 szt.
Bazylia suszona Prymat
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pod pierzynką z ciasta francuskiego i migdałów

Kroki postępowania

1
Na początku musimy odkroić skórę z fileta z łososia. Następnie ziołami, pieprzem i solą posypujemy z dwóch stron rybę. Układamy na płacie ciasta francuskiego.
Krok 1 - Łosoś pod pierzynką z ciasta francuskiego i migdałów foto
2
Łososia zawijamy w ciasto, układamy na papierze do pieczenia. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy obficie płatkami migdałowymi.
Krok 2 - Łosoś pod pierzynką z ciasta francuskiego i migdałów foto
3
Całość pieczemy przez około 20 minut w 200 stopniach.
Podajemy z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Krok 3 - Łosoś pod pierzynką z ciasta francuskiego i migdałów foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.02.2013 12:30
dla mnie super smaki !
wyattearp 15.02.2013 08:32
FAJNE
justys759 15.02.2013 07:49
mmm musi być pyszne!
Henryka2 14.02.2013 19:00
Dobry pomysł, żeby to tak można było uszczknąć kawałeczek...
Henryka2 14.02.2013 19:00
Dobry pomysł, żeby to tak można było uszczknąć kawałeczek...
Beata61 14.02.2013 18:06
kusząca potrawa...
Poison1988 14.02.2013 17:44
ale fajna pierzynka :) super połączenie smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak