Losoś po kaszubsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 szt
  • cytryna

    1 szt.
  • łosoś filet

    0,5 kg
  • olej sojowy

    0,1 litr
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet oczyścić z ości i skóry.Pociąć na cienkie plasterki,osolić.Pokrojone paski ułożyć na półmisku,posypać obficie pokrojoną w kostkę cebulą i polać olejem. Całość skropić sokiem z cytryny,dodać soli i świeżo zmielonego pieprzu. Smakuje znakomicie jako przystawka z pieczywem posmarowanym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 27.12.2013 12:54
bardzo smaczne
sara1 30.10.2012 13:03
ciekawe i kuszące
Ada-Gaba 29.10.2012 07:48
zapowiada się smacznie
pestka 26.10.2012 09:21
Bardzo dobre SMACZNE TO!
gusia1000 25.10.2012 16:05
Dobra ryba. Głos oddany.
Bernadeta1 24.10.2012 01:16
smaczne
Ela15 23.10.2012 10:38
super
ewka1978 22.10.2012 14:17
uwielbiam łososia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat