Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z koperkiem i solą morską

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet o,5 kg
koperek świeży pół peczka szt
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z koperkiem i solą morską

Kroki postępowania

1
Łososia skrapiamy cytryną, posypujemy przyprawą do ryb i owoców morza a następnie dodajemy świeży koperek.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 1 - Łosoś pieczony z koperkiem i solą morską foto
2
Po wyjęciu z lodówki łososia przekładamy do naczynia żaroodpornego posypanego solą morską gruboziarnistą.Na wierzchu układamy wiórki zimnego masła i również posypujemy solą.Wstawiamy do piekarnika 170 c na 25 minut.
Krok 2 - Łosoś pieczony z koperkiem i solą morską foto
3
Wyjmuje z piekarnika .Łososia za pomocą szpatułki przekładamy delikatnie na talerz.Podajemy z surówką.
Krok 3 - Łosoś pieczony z koperkiem i solą morską foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 14.05.2012 20:06
takiego łososia od razu bym zjadł i to duza porcje hehe
jozefinach 29.04.2012 10:46
Piękny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak