Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś filet 1/2 kg
jajko 1 szt
śmietana kremówka 100 ml
masło 1 łyżka
kasza manna 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z koperkiem

Mięso łososia mielimy.Łososia doprawiamy solą i pieprzem, a następnie miksujemy z jajkiem. Dodajemy 1 łyżkę miękkiego masła, miksujemy dalej. Gdy masło połączy się z masą rybną wlewamy śmietanę i nie przerywając miksujemy całość. Dodajemy 1 łyżkę kaszy manny i siekany koperek, mieszamy łyżką

Folię aluminiową smarujemy olejem i układamy za pomocą łyżki „wałek” z musu z łososia i szczelnie zawijamy tworząc baton.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 130°C i pieczemy w „kąpieli wodnej” na ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika chłodzimy w lodówce.

Tak przygotowanego łososia podajemy np. na zimno, krojąc go na grube plastry, układamy na sałacie, dekorując pomidorami koktajlowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 27.12.2012 15:37
pyszności
Habibi 27.12.2012 13:46
uwielbiam łososia pod każdą postacią :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak