Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony z cytryną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 500 g
cytryna 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony z cytryną

Potrzebne nam będą świeże filety łososia. Myjemy je i obsuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy rybę na równe 4 części. wyciskamy sok z połowy cytryny i skrapiamy nim łososia z obu stron. Po skropieniu cytryną posypujemy również z obu stron naszą rybkę czosnkiem granulowanym oraz ziołami. Łososia układamy w żaroodpornym naczyniu i wkładamy go do rozgrzanego piekarnika do 180-200 stopni. Pieczemy jakieś 20 minut. Na ostatnie 3 minuty pieczenia układamy na każdym kawałku rybki plasterek cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak