Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony w marynacie z buraka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś filet 500 gram
sok z cytryny 1 sztuka
sok z buraków 1 sztuka
skórka cytrynowa 1 łyżeczka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w marynacie z buraka

Potrzeba sok z jednego buraka i z jednej cytryny.
Pokrój łososia w dużą kostkę. Zrób marynatę z cytryny, soku z buraka, oleju i soli.Zalej nią łososia. Marynowałam całą noc. Ale wystarczy kilka godzin.
Nadziewaj na małe szpatułki.
Piecz w 200 stopniach 10 minut.
Podałam z dipem z jogurtu i z gotowanymi buraczkami.

Ostatnio robiłam takie z halibuta. Wyszły genialne, a kolor bajka:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.03.2014 12:07
wow muszę spróbować, bardzo lubię łososia
Koper 07.03.2014 11:37
Ale nabrał przepięknego kolorku z tych buraków
brioszka 07.03.2014 11:33
łosoś w takiej marynacie musi smakować wyjątkowo!
sylwia_sl 07.03.2014 11:15
ciekawy pomysł na plus :)
Romanowka 07.03.2014 11:10
kolor ma wyjątkowy! super pomysł!
aisoglam 07.03.2014 10:55
Ciekawa marynata. Danie prezentuje się interesująco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak