Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony w folii

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 500 g
margaryna 40 g
koperek 2 garście
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony w folii

Fileta umyć, podzielić na kawałki. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na kilka minut do lodówki. Filety układać na kawałkach folii aluminiowej, dodać 2-3 plasterki margaryny , posypać obficie koperkiem i szczelnie zawinąć. Łososie piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Następnie odwinąć folię i piec jeszcze 10 minut. Podawać z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.08.2015 21:22
pyszna rybka
Czarnula666 11.08.2015 21:09
Pychotka! Zrobiłabym tak jak norweska20 :)
Catti 11.08.2015 18:59
uwielbiam łososia
norweska20 11.08.2015 18:16
Uwielbiam tą rybkę tylko zamiast margaryny , dałabym masło :)
mirosława4 11.08.2015 17:13
smaczna i zdrowa rybka
jagoda5913 11.08.2015 16:53
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak