Łosoś pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    4 szt
  • sos sojowy

    20 ml
  • płynny miód

    20 ml
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • OSTRA PAPRYCZKA

    0,5 szt
  • oliwa

    30 ml
  • limonka

    1 szt
  • kolendra świeża

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś pieczony foto
Przygotowujemy marynatę: do miski wkładamy sos sojowy, płynny miód, oliwę, sok wyciśnięty z limonki, czosnek przeciśnięty przez praskę, papryczkę pokrojoną w kosteczkę oraz posiekaną kolendrę i sól. Całość dobrze mieszamy.
Krok 2 - Łosoś pieczony foto
Fileta z ryby obtaczamy w marynacie i wkładamy do lodówki na około 15 minut. Następnie osuszamy na papierowym ręczniku i obsmażamy na patelni z każdej strony
Krok 3 - Łosoś pieczony foto
Obsmażoną rybę układamy na blasze wyłożonej papierem śniadaniowym i skropionym oliwą z oliwek i pieczemy przez 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
Krok 4 - Łosoś pieczony foto
Podajemy rybę polaną resztą marynaty z dodatkiem surówki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 08.08.2013 07:52
uwielbiam łososia
Katarzyna59 11.06.2013 07:42
świetny przepis
justys759 12.05.2013 19:33
mmm musi być wspaniały:)
adelajda 12.05.2013 13:54
łososia w każdej postaci lubię
Pietruszka 12.05.2013 13:34
pyszny łosoś
beniaminek 12.05.2013 13:16
fajne danie
wiola333 12.05.2013 13:03
smacznie, super przepis
reniatka 12.05.2013 12:25
ależ smakowita rybka mniam
Aleksandra/Olcia 12.05.2013 12:19
mega apetyczne
IwonaDD 12.05.2013 12:13
wspaniała marynata, a efekt doskonały !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat