Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 4 sztuki
rozmaryn 4 gałązki
masło 4 plasterki
pietruszka zielona
sól i pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pieczony

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy łososia w następujący sposób: Każdy filet myjemy, układamy na kawałku folii spożywczej. Przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Na wierzch każdego z nich układamy gałązkę świeżej pietruszki i po kilka listków rozmarynu i bazylii świeżej. Kładziemy na wierzchu plasterek masła cieniutki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika.
Krok 1 - Łosoś pieczony foto
2
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 35 minut.
Krok 2 - Łosoś pieczony foto
3
Podawać na przykład z sałatą z orzechami włoskimi i rucolą. Smacznego!
Krok 3 - Łosoś pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Isia 26.11.2012 12:39
Łosoś... mhmmm... Już wiem co dziś na obiad będzie :)
tessinka 24.11.2012 21:14
Pyszna rybka
halina17 24.11.2012 20:02
Dobra ryba.
SmakChwili 24.11.2012 19:53
mój ulubiony..
ilka_86 24.11.2012 19:39
pyszna rybka
babajaga1969 24.11.2012 19:36
uwielbiam łososia - to jest pyszne :))
Mariposas 24.11.2012 19:31
musi być pyszny
jozefinach 24.11.2012 19:29
Uwielbiam łososia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak