Łosoś pieczony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    4 sztuki
  • rozmaryn

    4 gałązki
  • masło

    4 plasterki
  • pietruszka zielona

  • sól i pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Łosoś pieczony foto
Przygotowujemy łososia w następujący sposób: Każdy filet myjemy, układamy na kawałku folii spożywczej. Przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Na wierzch każdego z nich układamy gałązkę świeżej pietruszki i po kilka listków rozmarynu i bazylii świeżej. Kładziemy na wierzchu plasterek masła cieniutki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika.
Krok 2 - Łosoś pieczony foto
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 - 35 minut.
Krok 3 - Łosoś pieczony foto
Podawać na przykład z sałatą z orzechami włoskimi i rucolą. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Isia 26.11.2012 12:39
Łosoś... mhmmm... Już wiem co dziś na obiad będzie :)
tessinka 24.11.2012 21:14
Pyszna rybka
halina17 24.11.2012 20:02
Dobra ryba.
SmakChwili 24.11.2012 19:53
mój ulubiony..
ilka_86 24.11.2012 19:39
pyszna rybka
babajaga1969 24.11.2012 19:36
uwielbiam łososia - to jest pyszne :))
Mariposas 24.11.2012 19:31
musi być pyszny
jozefinach 24.11.2012 19:29
Uwielbiam łososia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat