Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na tagliatelle

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 2 dzwonka
brokuł 1/2 szt
makaron tagliatelle verdi 200 g
czosnek 2 ząbki
jogurt naturalny 200 ml
koperek 1/2 pęczka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na tagliatelle

Dzwonka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać solą i pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Na osolony wrzątek wrzucić makaron, a gdy woda znowu się zagotuje dorzucić podzielonego na małe różyczki brokuła. Patelnię skropić oliwą. Łososia podsmażyć przez 1-2 minuty z obu stron, a następnie podlać winem i przykryć na 5-10 minut.

Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i koperkiem. Makaron z brokułem odcedzić, zalać sosem i dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerze. Na makaronie ułożyć łososia, posypać koperkiem i udekorować plasterkami cytryny. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak