Łosoś na szpinaku w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • łosoś wędzony

    200 gram
  • szpinak

    250 gram
  • ser feta

    50 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, usmażyć na łyżeczce masła i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do cebuli i czosnku dodać szpinak i przez około 10-15 minut dusić na małym ogniu. Kolejno dodać rozdrobnioną fetę, przyprawić solą i pieprzem - wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i naciąć dłuższe krawędzie ciasta. Na środek ciasta wyłożyć szpinak, kolejno łososia. Naciętym ciastem francuskim zawinąć naprzemiennie łososia tak aby powstała zamknięta kieszonka. Całość posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 15-20 minut do zrumienienia ciasta. Podawać np. z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Muskie 02.02.2015 00:27
Rewelacyjne danie
ada.la 27.01.2015 11:01
fajne danie
Barbara13 26.01.2015 22:02
połączenie idealne :)
Ania67 26.01.2015 19:46
Coś wspaniałego- pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat