Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś na szpinaku.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 15 dag
szpinak
szpinak świeży lub mrożony 30 dag
czosnek 2 ząbki
mleko kokosowe 100 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś na szpinaku.

Łososia posypać przyprawą do ryb, odstawić na 15 minut. Następnie pędzelkiem posmarować oliwą i smażyć na patelni grillowej z obu stron około 12 minut. Ja wstawiam jeszcze łososia do nagrzanego piekarnika na 3 minuty.
W rondelku, najlepiej stalowym, rozgrzać 1 łyżkę oleju i po chwili dodać trochę masła, a następnie pokrojony drobno w kosteczkę czosnek i cebulę .Mieszamy i szklimy cebulę. Trzeba uważać żeby nie spalić czosnku, bo potrawa będzie gorzka i niesmaczna .Dokładamy szpinak i na małym ogniu mieszając od czasu do czasu rozmrażamy szpinak. Jeżeli używamy świeżego szpinaku to dusimy tylko chwilę. Dodajemy mleko kokosowe, solimy, dodajemy pieprz i gałkę muszkatołową .Szpinak musi być doprawiony zdecydowanie. Redukujemy czyli odparowujemy nadmiar płynu. Po kilku minutach nasz szpinak jest już gotowy. Przekładamy szpinak na talerz i na nim układamy łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.05.2014 14:42
dobry podkład pod łososia
as28 18.11.2013 11:29
mniam mniam
bogusia19 08.11.2013 13:39
uwielbiam łososia
dodi 08.11.2013 12:41
smaczny ten łosoś
Ola1984 08.11.2013 10:04
Absolutnie pyszne danie! Uwielbiam tak podanego łososia, minimum składników maksimum smaku.
Olga_SK 08.11.2013 09:50
Rzeczywiście wygląda niezwykle apetycznie :)
Aleksandra/Olcia 08.11.2013 09:46
super fotka,taka świeża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak